Akkumulátor karbantartás

Akkumulátor karbantartás                                                        Letöltés PDF-benSaját akkumulátorral rendelkező termékeink (irányfény lámpatestek, inverterek) karbantartást igényelnek!


1., Első használatba vételkor el kell végezni min. egy feltöltés – kisütés  ciklust.
     Az akkumulátor a második feltöltés után éri el a teljes kapacitását.
     A teljes feltöltés ideje:  c.a. 24 óra

2., A „ memória effektus” elkerüléséhez félévente egyszer teljesen le kell meríteni az
     akkumulátort.


A  tartalékvilágítási lámpatestekben használt magas hőmérsékletű NiCd akkumulátor, a beépített töltőegység valamint a mélykisülést megakadályozó elektronikai egység lehetővé teszi, hogy az MSZEN-50172 szabványban megkövetelt ellenőrzések az akkumulátort is karbantartsák (2. pont). Ezen túlmenően csak az 1. pont betartására kell külön figyelni, hogy a lehető leghosszabb élettartamot elérjük.Az akkumulátorok első alkalommal történő használata és formázása


A készenléti áramellátó rendszer első alkalommal történő üzemeltetésekor ajánlott az akkumulátor készletet 24 órán át tölteni, majd javasolt a hálózati áramellátást megszüntetni, és átkapcsolni a rendszert készenléti üzemmódba. Az akkumulátor készlet kisütését követően ajánlott az akkumulátorokat 24 órán át ismét hálózati árammal tölteni. Javasolt a fenti töltési/kisütési ciklust háromszor elvégezni az akkumulátorokkal. A rendszer első indításának dátumát tanácsos feltüntetni az akkumulátor készleten. (A megfelelően elvégzett formázási ciklus meghosszabbítja az akkumulátorok élettartamát). Villanyszerelési terv: A lámpatesteket, a hálózati biztonsági modult és a meghibásodás utáni szereléket ajánlott ugyanahhoz a védőeszközhöz csatlakoztatni.